موتور خودروهای برقی در مقایسه با خودروهای بنزینی، پیچیدگی کمتری دارد و تعداد قطعات متحرک آنها بسیار کمتر ازپیشرانههای احتراق داخلی است. از این رو، احتمال خرابی خودروهای الکتریکی به مراتب کمتر ازخودروهای معمولی است.با این حال، از آن جایی که باتری خودرو برقی به دلیل عمر نسبتاً محدودش پس از مدت مشخصی نیاز به تعویض دارد، یکی از سوالاتی که پس از خرید چنین خودروهایی باید از خود بپرسید، این است که عمر باتری خودروهای برقی چقدر است و راههای افزایش طول عمر باتری ماشین الکتریکی چیست؟ برای پاسخ به این سوال مهم در این مقاله از سری مقالات «مجله همراه مکانیک» قصد داریم به بررسی عمر باتری خودروهای برقی و راههای افزایش طول عمر آنها بپردازیم؛ لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
تاریخچه خودروهای الکتریکی
ابتدا بهتر است کمی در مورد تاریخچه تولید خودروهای برقی بدانیم. اگرچه سالهای زیادی از زمانی که توماس پارکر اولین خودروی الکتریکی را ساخت میگذرد، اما ایده اصلی ساخت خودروهای هیبریدی به طور جدی، از سال 1900 مطرح شد. در آن سالها به دلایل متعددی خودروهای الکتریکی قابلیت تجاریشدن پیدا نکردند تا سرانجام حدود 7۰ سال بعد با تحولات صنعت خودروسازی، شرکتهای خودروساز بسیاری به فکر طراحی و تولید خودروهای الکتریکی افتادند. درسال 1997 تویوتا نخستین خودروی هیبریدی خود را با نام پریوس روانه بازار خودرو کرد که با استقبال خوبی نیز مواجه شد.
بعدها کمپانیهایی چون تسلا، نیسان، بیامو، کیا موتورز، بنز و فورد نیز محصولات هیبرید و الکتریکی خود را روانه خیابانها کردند و اینگونه بود که عمر باتری ماشین الکتریکی و هیبریدی به بحث مهمی در بین تولیدکنندگان خودروهای برقی و همچنین مالکین خودروهای الکتریکی بدل شد.
باتری خودرو برقی چیست و چطور کار میکند؟
باتری خودروهای برقی، با باتریهای سربی-اسیدی که در خودروهای بنزینی استفاده میشوند بسیار متفاوت هستند و از لحاظ کارایی نیز، سطح انرژی بالاتری را تامین میکنند. بستههای باتری لیتیوم-یون بهکار رفته در خودروهای برقی، مشابه آن چیزی است که سابق بر این در گوشیهای موبایل و لپتاپها مشاهده کردهایم اما با ابعادی بزرگتر!
در کل، باتری خودروهای برقی از سریکردن سلولهای باتری جداگانه ساخته میشوند که براساس مدل، چند صد عدد از آنها به صورت سری با هم بسته میشوند و باتری خودرو ساخته میشود.
نکته قابل توجه در مورد باتری خودروهای الکتریکی این است که باتری خودرو برقی نسبت به سایر باتریها، در صورت عدم استفاده در زمانی مشخص، کمتر در معرض ازدستدادن شارژ قرار دارند؛ اما از طرف دیگر، برخلاف باتری موتورهای احتراق داخلی و خودروهای بنزینی، هنگام رانندگی با سرعت بالا یا مسیرمستقیم، زودتر تخلیه میشوند. همچنین افزایش دما، بر طول عمر باتری ماشین الکتریکی بسیار تاثیرگذار است.
با ما همراه باشید تا در مقاله طول عمر باتری خودرو چقدر است و چه عواملی بر افزایش طول عمر آن تأثیرگذار است؟، شما را با عوامل تأثیرگذار بر افزایش طول عمر باتری خودرو بیشتر آشنا کنیم.